Etela
Roth
Celsa Steel
Etela
Roth
Celsa Steel

BK tog cupen

(Västra Nyland)

Det blev en hård kamp, men BK-46 gjorde det. Söndagens cupfinal i herrhandboll mot Dicken i Karis slutade 24–22.
– Det är otroligt skönt. Det kändes litet som vi länge spelade i uppförsbacke, men i slutet kunde vi sedan stiga och göra de mål som behövdes, sade Robin Sjöman i BK.

Precis som när man mötte Cocks i FM-ligan i onsdags var BK illa ute i inledningen. Mikael Mäkelä storspelade i Dickens mål och såg till att gästerna ledde med 7–3 efter tolv minuter och med 9–5 efter arton.
BK kom dock igen och framför allt Robin Sjöman steg fram med några viktiga mål. Dit hörde också matchens mål, 10–10, där delikatessen var Jac Karlssons frispelning som helt öppnade Dicken-försvaret.
Dicken gick till pausledning 11–10 tack vare ett lågt skott av Max Granlund och i andra halvlek öppnade man igen starkt med att gå upp till 14–11.
BK släppte dock inte kontakten, men Mäkelä såg till att BK fick slita för varje mål. Sex minuter före slutet kunde dock Sebastian Säkkinen kvittera till 21-21 och BK var i kapp.
I anfallet därpå åkte sedan Oskar Kihlstedt ut på en tvåa, men det stoppade inte BK. Linus Lindberg gjorde 22–21 varpå Jac Karlsson dunkade in 23–21. Ian Martin reducerade ännu till 23–22, men Robin Sjöman avgjorde med ett rent viljemål i slutminuten.

BK är årets cupmästare. BILD: THOMAS SUNDSTRÖM

– Jag är väldigt stolt över laget. Även om vi inte gör en riktig toppmatch så gör vi tillräckligt, sade BK-tränaren Andreas Rönnberg.
I Dicken var Mikael Mäkelä klar etta och försvaret höll länge. I anfallet var Ian Martin och Max Granlund viktiga.
– Vi ledde långa stunder, men det viktiga är att leda i slutet av matchen och det gjorde vi inte. Jag kan inte påstå att BK ändrade på någonting i sitt spel. Vi gjorde några misstag och de blev kostsamma, säger Dickens Benny Broman.
BK kämpade bra i försvaret och Bodgan Klepa gjorde definitivt sitt i målet. I anfallet hade man länge problem med Mäkelä, men 24 mål räckte till. Jac Karlsson och Robin Sjöman stod båda för avgörande insatser. BK hade också stor hjälp av en högljudd publik på nästan 1000 personer.

(Svenska.yle)
https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/22/langa-titeltorkan-over-for-bk-46-vann-cupfinalen-efter-sen-vandning-mot-dickenLånga titeltorkan över för BK-46 – vann cupfinalen efter sen vändning mot DickenBK-46 fick jaga under nästan hela cupfinalen mot Dicken. Men när allt skulle avgöras var Karislaget skarpare och vann. Titeln är den första sedan 2005–06 då laget tog hem dubbeln.

(LÄNSI-UUSIMAA)
https://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/827667-karjaalle-viimein-suomen-cupin-mestaruus-bk-46-ratkaisi-ottelun-edukseen-vasta?fbclid=IwAR2gAobUNXJsVlWyfo3Fxa9aBEsVobWLeWTS3PPlKLzCmr3wG21lO-k2M0M
Karjaalle viimein Suomen Cupin mestaruus - BK-46 ratkaisi ottelun edukseen vasta pelin viimeisillä minuuteilla


 

 

 

 

BK-46 starkare i Sjundeå

(svenska.yle)
BK-46 starkare i västnyländska handbollsderbyt – Sjundeå IF klappade ihop i andra halvleken

Karislaget BK-46 gjorde en riktigt stark andra halvlek i det västnyländska derbyt i herrarnas FM-liga i handboll. BK låg under i paus, men vann matchen som spelades i Sjundeå bollhall på lördag kväll.
https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/07/bk-46-starkare-i-vastnylandska-handbollsderbyt-sjundea-if-klappade-ihop-i-andra?fbclid=IwAR0F0Vy9wmnrju0L-zJPmUH-PA7LXclQcsJ0DWWWf51fKbAKeK-XkGDBRpI

(Västra Nyland)

BK fortsätter övertyga – bra start räckte inte för SIF
En bra start räckte inte för Sjundeå IF i hemmahallen. Karislaget BK-46 vann lördagens västnyländska derby i handbollens FM-liga med 32–25.
https://www.vastranyland.fi/artikel/bk-fortsatter-overtyga-bra-start-rackte-inte-for-sif/?fbclid=IwAR3iM47UW7a2DRsU7MDEEOLB7xkCGNaTcblMYuPrm9qaT8sIHUCOA2lJJXI

CUP - SEMI: BK-46 - COCK 32 - 31

(Västra NYland)
BK vann igen mot Cocks – Dicken väntar i cupfinalen

BK-46 spelar cupfinal om några veckor. Det blev klart när laget besegrade Cocks i Riihimäki på onsdagen.
BK-46 är klart för cupfinal. På onsdagskvällen vann BK med uddamålet mot Cocks, men det krävdes förlängning i Riihimäki. Till slut var det ändå BK som vann med 32–31. Semifinalen mellan två av landets bästa lag var jämn från start, men inledingsvis var det BK som ledde.
LÄS MERA:  https://www.vastranyland.fi/artikel/bk-vann-igen-mot-cocks-dicken-vantar-i-cupfinalen/

 
(Svenska YLE)
BK-46 vidare i finska cupen efter förlängningsthriller mot Cocks – får möta derbyvinnarna Dicken i finalen.

Karislaget BK-46 är klart för final i finska cupen efter att ha besegrat Cocks med 32–31 i Riihimäki. Matchen var avgjord först efter 80 minuters spel. Det andra finallaget är Dicken, som besegrade HIFK med klara siffror. 
LÄS MERA: https://svenska.yle.fi/artikel/2019/12/04/bk-46-vidare-i-finska-cupen-efter-forlangningsthriller-mot-cocks-far-mota

BK-46 avgjorde på bred front

Karislaget BK-46 tog en säker seger i lördagens hemmamatch i handbollens FM-liga. Gästande Grankulla IFK, starkt vingklippt av alla skador, stretade emot så gott man orkade, men till sist vann BK med klara 31-21 (14-10).
Läs mera: VÄSTRA NYLAND

Väntad klasskillnad då BK sprang över Piffen

(Västra Nyland)

Spänningen i matchen mellan Pargas IF och BK-46 i handbollsligan varade inte längre än drygt tio minuter, då BK rätt snabbt kopplade greppet och efter en kvart redan hade 3–10 på ljustavlan.

Karislaget vann till slut enkelt med 20–35, men för Piffens del var resultatet ett stort fall framåt från debaclet i cupen då BK vann med 21–46.
Viktor Gruzinskij debuterade i PIF-tröjan mot sin förra klubb BK-46, men några desto större gnistor flög nog inte trots det gemensamma förflutna i Karis under fjolårssäsongen. Gruzinskij visade sig vara en nyttig kugge i Piffens tunna trupp och noterades för fyra mål, dock utan att briljera desto mer. En förklaring till det var förstås BK:s rätt tajta försvarsspel.
BK är ett väldigt bra lag och de har en mycket bred bänk att operera med, vilket gör att de klarar av att hålla uppe farten i 60 minuter. Visst hade vi våra lägen, men då vi missar öppna lägen blir det oerhört tungt. Vi har nog mycket jobb kvar ännu, konstaterade PIF-tränaren Besim Qerimi.

Många målskyttar
I BK fördelades speltiden rätt kristligt och också de spelare som kanske fått klara sig med mindre speltid fick visa sig på styva linan. Effektivast hos BK var åttamålsskyttarna Linus Lindberg och Oliver Nordlund som tog vara på sina chanser med en god procent. Å andra sidan hade Markus Mattila och Urho Sarokas i PIF-målet ingen vidare afton.

BK kom till match utan Oscar Kihlstedt som nyligen skrivit på för klubben. Han är ännu inte i matchform och får vänta på sin säsongsdebut i BK åtminstone en dryg vecka, då BK åker till Åbo nästa lördag för att ta sig an ÅIFK.

Inte mer än 20 insläppta
En av målsättningarna BK kom till match med var att se till att man inte släpper in över 20 bollar mot Piffen – något man också klarade med nöd och näppe. Piffen hade nämligen ett sjumeterskast i slutminuten, men Mikael Heinonen som tog över mellan stolparna i andra halvlek knep Mikael Manderoos kast.
Det var nog en rätt solklar match och huvudsaken var poängen. Och visst var det skönt att vi höll dem på 20 mål, vi hade kanske fått gå hem annars, skrattade Linus Lindberg som utsågs till matchens lirare efteråt.
"Kul att se honom"

Gruzinskij fick några gliringar under matchen, men någon extra laddning fanns inte enligt BK-tränaren Andreas Rönnberg.
Det var kul att se honom igen, inget mer än så. Vi har ofta haft det litet knepigt mot lag som på förhand sett är svagare. Samtidigt visste vi att det inte kommer att bli lika enkelt som senast i cupen, medgav Rönnberg.