Etela
Roth
Celsa Steel
Etela
Roth
Celsa Steel

Väntad klasskillnad då BK sprang över Piffen

(Västra Nyland)

Spänningen i matchen mellan Pargas IF och BK-46 i handbollsligan varade inte längre än drygt tio minuter, då BK rätt snabbt kopplade greppet och efter en kvart redan hade 3–10 på ljustavlan.

Karislaget vann till slut enkelt med 20–35, men för Piffens del var resultatet ett stort fall framåt från debaclet i cupen då BK vann med 21–46.
Viktor Gruzinskij debuterade i PIF-tröjan mot sin förra klubb BK-46, men några desto större gnistor flög nog inte trots det gemensamma förflutna i Karis under fjolårssäsongen. Gruzinskij visade sig vara en nyttig kugge i Piffens tunna trupp och noterades för fyra mål, dock utan att briljera desto mer. En förklaring till det var förstås BK:s rätt tajta försvarsspel.
BK är ett väldigt bra lag och de har en mycket bred bänk att operera med, vilket gör att de klarar av att hålla uppe farten i 60 minuter. Visst hade vi våra lägen, men då vi missar öppna lägen blir det oerhört tungt. Vi har nog mycket jobb kvar ännu, konstaterade PIF-tränaren Besim Qerimi.

Många målskyttar
I BK fördelades speltiden rätt kristligt och också de spelare som kanske fått klara sig med mindre speltid fick visa sig på styva linan. Effektivast hos BK var åttamålsskyttarna Linus Lindberg och Oliver Nordlund som tog vara på sina chanser med en god procent. Å andra sidan hade Markus Mattila och Urho Sarokas i PIF-målet ingen vidare afton.

BK kom till match utan Oscar Kihlstedt som nyligen skrivit på för klubben. Han är ännu inte i matchform och får vänta på sin säsongsdebut i BK åtminstone en dryg vecka, då BK åker till Åbo nästa lördag för att ta sig an ÅIFK.

Inte mer än 20 insläppta
En av målsättningarna BK kom till match med var att se till att man inte släpper in över 20 bollar mot Piffen – något man också klarade med nöd och näppe. Piffen hade nämligen ett sjumeterskast i slutminuten, men Mikael Heinonen som tog över mellan stolparna i andra halvlek knep Mikael Manderoos kast.
Det var nog en rätt solklar match och huvudsaken var poängen. Och visst var det skönt att vi höll dem på 20 mål, vi hade kanske fått gå hem annars, skrattade Linus Lindberg som utsågs till matchens lirare efteråt.
"Kul att se honom"

Gruzinskij fick några gliringar under matchen, men någon extra laddning fanns inte enligt BK-tränaren Andreas Rönnberg.
Det var kul att se honom igen, inget mer än så. Vi har ofta haft det litet knepigt mot lag som på förhand sett är svagare. Samtidigt visste vi att det inte kommer att bli lika enkelt som senast i cupen, medgav Rönnberg.

COCKS - BK-46 31 - 32 (sex år sedan senaste BK-seger)

André Udd till BK-46 - André Udd BK-46:n vahvuuteen

André Udd återvänder till BK-46 efter två säsonger i Cocks. André Udd är den senaste i raden av BK:are som återvänder till moderklubben. -Jag studerar och jobbar i Karis, så pendlandet till Riihimäki blev för mycket, säger Udd. -Tillsammans med BK jobbade vi fram en bra helhet där jag kan kombinera studier med handboll, säger Udd.Enligt Udd har BK som lag och förening utvecklats till det bättre, och han tror själv att han kan hämta en högre träningsmoral till laget. Laget har enligt Udd, som själv bara är 22 och i början av sin karriär, också en bra mix av yngre hungriga spelare och äldre mer erfarna. -BK spelad i final innan jag lämnade för Cocks och jag tror att alla i laget och hela Karis är redo för att se det igen, konstaterar Udd.
Peter Kihlstedt, som skött förhandlingarna för BK:s del säger att Udd är en intressant spelare och välkomnar honom tillbaka till BK-46. André har ett bra skott, så han blir en viktig kugge i anfallsspelet, men vi kommer också att ha nytta av honom i försvaret säger Kihlstedt

André Udd BK-46:n vahvuuteenAndré Udd tekee paluun BK-46:n miesten käsipallojoukkueeseen kahden Cocks-kauden jälkeen. Udd on näin ollen viimeisin BK-lainen, joka palaa kasvattiseuraansa. -Opiskelen ja työskentelen Karjaalla, ja matkat Riihimäelle kävivät liian raskaiksi. Saimme rakennettua yhdessä BK:n kanssa hyvän kokonaisuuden, jossa voin yhdistää opiskelun ja käsipalloilun, Udd sanoo. Uddin mielestä BK on kehittynyt niin joukkueena kuin seuranakin. Udd arvelee tuovansa joukkueeseen parempaa harjoittelumoraalia. Udd on vasta 22-vuotias ja uransa alussa. BK:n joukkue on hänen mielestään hyvä sekoitus nuorempia ja nälkäisiä sekä hieman vanhempia ja kokeneita pelaajia. 
-BK pelasi finaalissa ennen siirtymistäni Cocksiin ja uskoisin, että koko joukkue, samoin kuin kaikki karjaalaiset, ovat valmiita kokemaan sen uudelleen, Udd sanoo.
Neuvotteluista BK:n puolesta vastannut Peter Kihlstedt sanoo Uddin olevan mielenkiintoinen pelaaja, joka toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi takaisin BK-46:een.
-Andrélla on hyvä heitto, joten hän tulee olemaan tärkeä osa hyökkäyspelissämme, ja lisäksi hän tulee vahvistamaan myös puolustustamme, Kihlstedt sanoo.