Etela
Roth
Celsa Steel
Etela
Roth
Celsa Steel
FM-serielaget /SM-sarjajoukkue
N1D-laget / N1D-joukkue

BK-46 avstår från damernas FM-serie - BK-46 luopuu naisten SM-sarjasta

Handbollslaget BK-46 måste ge upp spel i FM-serien för damer den kommande säsongen på grund av spelarbrist. 

- Truppen var tunn från början och iom att några nyckelspelare under den senaste veckan meddelat att de inte kommer att spela, tillsammans med skador och studier utomlands, är det en omöjlig ekvation att få ihop ett lag, säger Henrik Lindroos, som ingått i den grupp som jobbat med lagbygget under våren.

- Finsk damhandboll är en liten gren, och särskilt målvakter är en bristvara. Att ställa upp i spel med en trupp bestående av 1 målvakt och 9 utespelare går helt enkelt inte.

- Vi har bra damjuniorer på kommande och måste som förening nu se till att de småningom kan skapa stommen i ett kommande damlag i högsta serien, dit vi hoppas återvända så snabbt som möjligt. Att värva spelare utifrån är ingen hållbar lösning för utvecklande av damhandbollen, i och med att antalet utövare är så begränsat, konstaterar Lindroos.

Allt öppet i bronskampen

(Västra Nyland)

Den första bronsmatchen i damhandboll mellan Sjundeå IF och BK-46 gav inget avgörande. Returen spelas på Karis och dit kommer man med en knapp SIF-ledning 27–26.

Läs mera / Lue lisää: Trögt i början, men ...

BK-damerna pinade HIFK

(Västra Nyland)

Karislaget BK-46 var nära att bryta en 6 år lång förbannelse i damernas FM-serie i handboll, då laget i lördagens hemmamatch var nära att överraska tabellettan Helsingfors IFK. Senast detta lyckades var alltså 2013, men trots att alla chanser fanns i denna match, slutade den till sist 26-30.

Läs mera / Lue lisää: Orken tog slut

SIF slog trögstartat BK-46

(Västra Nyland)

Karislaget BK-46 tvingades inkassera en tung hemmaförlust i damernas FM-serie i handboll då kära antagonisten Sjundeå IF kom på besök till Karis. Onsdagens match slutade 25-30 (13-21) efter att BK fått en riktigt kämpig inledning på tillställningen. Nu är kampen om platserna efter HIFK och Dicken betydligt hårdare och jämnare då fyra omgångar återstår att spela.

Läs mera / Lue lisää: !!!