Etela
Roth
Sjoblom
smliiga smsarja kasipallo kasipallo
 
Etela
Roth
Sjoblom
damerlagfoto1

Tvära kast för BK-damerna

(Västra Nyland)

Karislaget BK-46 åkte på en svidande hemmaförlust i damernas FM-serie i handboll. Lördagens match i Karis bollhall slutade 19-25 (12-12) till gästande Åbo IFK.

BK-damerna hade försvarsproblem

(Västra Nyland)

Karislaget BK-46:s damlag ställdes inför en svår uppgift då laget i lördagens bortamatch i handbollens FM-serie, mötte Helsingfors IFK. Lagen bjöd på hela 72 mål då HIFK vann med 40-32 (22-17).

BK spurtade till seger i Kyrkslätt

(Västra Nyland)

Karislaget BK-46 tog en fin seger i FM-serien i damhandboll på söndagen. Hemmalaget Kyrkslätt IF ledde länge matchen, men i slutet spurtade BK förbi och vann med 27–25.

Klar förlust för BK i premiären

(Västra Nyland)
Karislaget BK-46 fick ingen bra start på FM-serien i damhandboll. Grankulla IFK vann på bortaplan fredagskvällens premiär med 26–15 (15–9).

BK:s damer träningsspelade i Eskilstuna

BK-46:s damlag inledde försäsongsarbetet med att spela fyra träningsmatcher i Sverige föregående veckoslut. De första två träningsmatcherna spelades på lördag i Eskilstuna där laget i första matchen förlorade mot GUIF med 33-23 för att i den andra matchen vinna mot Kungsängen SK med uddamålet 24-25. På söndagen spelade BK mot Gökstens BK, där BK än en gång vann med uddamålet 21-22 för att i sista matchen vinna med 22-29 över Nacka SK. BK:s tränare Thomas Holmberg är nöjd med vad han såg.

- Turneringen gjorde mycket gott åt laget, både spelmässigt och för lagsammanhållningen. Jag fick svar på många frågor och under turneringen fungerade alla delområden bra i någon av matcherna.
Inför säsongen har två nya spelare, Mathilda Sandblom och Nicolina Fredriksson, anslutit sig till truppen från Hangö IK och nygamla BK-målvakten Johanna Terlinden har återvänt efter ett år i Tyskland. 
- De nya spelarna överraskade positivt och tog för sig fördomsfritt på planen. Jag är nöjd med hela lagets insats under hela turneringen och förlusten i den första matchen grämer inte så mycket med tanke på att vi hade rest båt på natten och skulle spela match kl. 11. Med tanke på det gjorde vi en godkänd match mot allsvenska GUIF.
Under helgen fick Holmberg svar på många frågor och av de delområden laget måste jobba mer på är försvarsspelet viktigast.
- I försvaret är vi alltför snälla, vi måste bli aggressivare utan att för det spela fult. Samtidigt måste spelarna lära sig att läsa motståndarnas spel för att urskilja de farliga situationerna från de mindre farliga. 
Förutom att bättra på försvarsspelet vill Holmberg få bort de mörka perioderna som verkar uppstå i början av andra halvlek då motståndarna kunde dra ifrån. 
- Mot GUIF var det denna sekvens som blev spiken i kistan medan Kungsvägen lyckades ta fast ett sex måls underläge. Detta ledde till ett spännande slut där vi, efter en taktisk time-out kunde skjuta in målet som betydde uddamålsvinst.
-I sista matchen mot Nacka spelade vi vår bästa match där såväl försvarsspelet och anfallsspelet fungerade bra. Vi kontrade friskt med Nicolina Fredriksson, Elin Löf och Jannica Laukkanen i spetsen och hittade flera gånger Linda Melanen på linjen. Målvakterna spelade varsin halvlek under hela helgen och jag är riktigt nöjd med deras spel.
Inkommande helg är det dags för Socis cup i Karis där BK tar emot Kyrkslätt IF, Åbo IFK och Gökstens BK. Då kommer Thomas Holmberg att fortsätta försäsongsarbetet och förhoppningsvis bygga vidare på den fina prestation som laget utförde i Sverige.