Bekanta lag möts i derby

Det är dags för säsongens första västnyländska derby i herrhandbollens FM-liga. På lördag drabbar BK-46 och Sjundeå IF samman i Karis.
Den fjärde omgången av årets säsong betyder också att det är dags för den första matchen mellan BK-46 och Sjundeå IF. Inför drabbningen ligger SIF på en fjärdeplats med fyra poäng, medan BK är femte på tre poäng.

70 år - BK-46 - 70 vuotta

BK-46 firade lördagen 24.9.2016 70-års jubileumsfest på Brankis i Karis.
BK-46 Handboll r.f. och BK-46 Fotboll r.f. samarbetade med det lyckade festarrangemanget.
Ca 250 personer från de yngsta spelarna i handbollens representationslag till ca 80-åriga pigga veteraner var närvarande.
Bra mat, fina tal, utdelning av förtjänsttecken och god stämning fram till midnatt.

BK-46 vietti lauantaina 24.9.2016 70-vuotisjuhliaan Brankiksella Karjaalla.
BK-46 Käsipallo r.y. ja BK-46 Jalkapallo r.y. tekivät yhteistyössä hienot juhlat.
Noin 250 henkilöä nuorimmista pelaajista käsipallon edustusjoukkueesta noin 80-vuotisiin vetreisiin veteraaneihin oli läsnä.
Hyvää ruokaa, hienot puheet, ansiomerkkien jako och hyvä ilmapiiri keskiyöhön saakka.

Här den kan ni läsa Dan Johansson's festal, mottagarna av förtjänsttecken och till sist smaka på kakan.

Tässä voitte lukea Dan Johansson'in juhlapuheen, ansiomerkkien saajat ja lopuksi maistaa kakkua.

Festtalet / Juhlapuhe: TAL
Förtjänsttecken / Ansiomerkit: FÖRTJÄNSTTECKEN
Kakan / Kakku: KAKAN
 


Karis rödvita hjärta i 70 år

När BK-46 på lördag firar sina 70 år gör man det bland annat som Finlands ledande handbollsförening genom tiderna. Det må så vara att Cocks just nu dominerar den finländska handbollsmarknaden, men historiskt sett finns det ingen som slår Karisklubben.
Men BK firar också sina sju decennier som en mycket stabil fotbollsförening. Under 2010-talet har Karisklubben på allvar etablerat sig högt uppe i seriesystemet och dessutom fått fart på juniorverksamheten. Pricken över i:et är förstås att Tobias Fagerström – som ännu får vänta en tid på sitt körkort – nu återfinns i Hamburger SV:s organisation. Det att Fagerström dessutom var ett verkligt stort handbollslöfte befäster bara BK-faktum.

BK-46 jubilerar vid rätt tidpunkt

Idrottsligt firar Karis stolthet BK-46 sina 70 år i precis rätt tid på lördag. I fotboll kämpar man om avancemang till division 1, medan handbollsherrarna inlett en säsong som väl kan sluta med medalj.
På lördag är det exakt 70 år sedan BK-46 grundades, och föreningen firar med mottagning och jubileumsfest på sin rätta dag. Fast egentigen är det två föreningar som jubilerar – sedan länge har nämligen fotbollen och handbollen var sin förening.